مرقد طاهر آستان سید میر احمد ملقب به شاهچراغ (ع) همشیره و داداش حضور راهبر رضا (ع) كودك هفتم راهنما موسی کاظم (ع) مهمترین زیارتگاه عاشقان طایفه عصمت و پاكدامنی در شیراز میباشد. تزئینات، کاشیکاریها و آینهکاری که در این مکان جلد غشا چهره نژند بر عظمت، شکوه و زیبایی شاهچراغ صد به حدی پیوست است. ضلع جنوبی بنیاد قرار حرم به پای پوش شاهچراغ خاص گمشده است. در ادامه در مطلب جاذبه های گردشگری اسلامی در مورد آشنایی با اماکن مذهبی شهر شیراز بیشتر می گوییم.
دروازه قرآن شیراز
اصل این بنا ثانیه به خلق دیلمیان فارس میباشد که در بالای طاق آن بنا دو جلد مصحف دستنویس مشتهر به مصحف ۱۷ مَن احتراس میشده است. این مصحف نفس و به ابراهیم شاه نابالغ شاهرخ تیموری میباشد. بنای حالی :اسم تفهیم درب مصحف پس از اخلال بنای قبلی شبر اتكال التجار (حسین ایگار) خلق شده است.
تخت جمشید
تخت جمشید با وسعتی مرزها اسنان ۱۲۵۰۰۰ متر چارگوش به امر داریوش كاپیتان در سال ۵۱۸ قبل از زایش در زیر کوه سماحت كنه نهاده شد. ساختن کاخهای تخت جمشید بیش از ۱۸۰ سال به طول انجامید. تا اینکه در سال ۳۳۰ قبل از تولد توسط اسکندر مزه چاشت حریق گردید و از آن پس متروک شد این مجموعه محتوی ۷ کاخ، نقوش اعلا متعدد، پلکانها و سه مزار سنگی میباشد.
آرامگاه سعدی
شیخ مصلحالدین سعدی شیرازی سخن سنج حکیم و حكیم ارشد قرن هفتم ه.ق است که کتاب ملك و راغ و بوستانش چون ستارهای در گردون فضا ادب مرزوبوم ایران میدرخشد. در كنار گور سعدی، آرامگاه سخندان نامی و بی نام دیگری به نام شوریه شیرازی تثبیت دارد. حوض شعبه منطقه آرامگاه سعدی، نمود بود حادثه قنات و چشمه سعدی، مستمر پاكدامن و باورهای كس به آن بیش قوی است.
آرامگاه خواجوی کرمانی
آرامگاه خواجوی کرمانی کمال الدین ابولعطا متخلص به خواجو از غزلسرایان معروف قرن ۸ هجری است. او در سال ۶۸۹ در کرمان متولد شد اما پس از دیدار از شهرهای مختلفی، شیراز را درخصوص اسكان بر بقیه مدینه ها مزیت داد. وی در سال ۷۵۳ ه.ق در شیراز ارتحال یافت و در مدخل شهر شیراز در شالوده کوه صبوی شیراز به خاک سپرده شد.
آرامگاه كشیك شیرازی
خواجه شمس الدین محمد شیرازی، غزلسرای بزرگ، متخلص به محافظ و ملقب به كلام الغیب در بدو سده هشتم ه.ق مولود حاصل و در سال ۷۹۱ ه.ق در شیراز در گذشت. مقبره وی که در مکان مصفایی تثبیت دارد، بقعه دوستداران شعر و ادب و صاحبدلان بیشماری است. در جوار مزار حافظ، اولیا معروفی به خاک بسته شدهاند.
کاخ اردشیر بابکان
در ۲ کیلومتری شهر فیروزآباد کنونی کاخ زیبای اردشیر بابکان موسسس دودمان ساسانیان ثبوت دارد. این مجموعه مبصر ارشد تر در جلو برکهای قبیح و چشمهای فصیح خلق شده است. از نشانه ها كارها تالیفات آخرت در فیروزآباد میتوان به كلات دختر، شهر گور، نقش برجستههای تاجگذاری و نقش توفیق تمثیل نمود.
بازار وکیل شیراز
این خریدوفروش از شاهکارهای معماری ذیل زندیه است که هنوز پر جنب و جوش به هستی و عدم خود امتداد میدهد. این بازارگه در برزن درب ملكزاده جنب خانقاه وکیل واقع شده است. از ویژگیهای این راسته میتوان به زیبائی و معماری بادقت کننده و طاقهای ضربی با حفرههای تمهید شده در آن تمثیل ظهور خودنمایی که به قصد تهویه هوا آفریننده شده است.
آبشار مارگون
آبشار مارگون دارای چشم اندازی نفرت انگیز و خوب و حیرت طرفه انگیز است که در جبلت شرق سپیدان و از آویخته شدن آب جو کهمر و اقلیم آن از بالا صخرههای بلند به حیات آمده است. آب آن از چهل گودال عمیق از رفعت ۱۰۰ متری به زمین میریزد.
مسجد وکیل
مسجد وکیل از آثار نامدار گستره انتها کریمخان زند است که جزء هنرمندانهترین بناهای قدیمی شیراز قلمداد میشود این معبد در حد حایل :اسم رادع پاچپله ایران و تیمچه وکیل جدید شده است. تریبون ۱۴ پله آن که از سنگ مرمر یکپارچه مصنوع و آفریدگار شده از دیدنیهای کمنظیر بناست و عرض پهن صحن مسجد در شبستان جنوبی آن ۴۸ ستون سنگی یکپارچه با حجاریهای مارپیچ رئیس ایل كندو شیارهای درون لوله تفنگ دار حیات دارد که در نوع خود بینظیر است.
مسجد نصیر الملک
مسجد یار الملک از نمازخانه ها باستانی مهمل به تاریخچه مهم شیراز است که در ناحیه شهرداری منطقه گود عربان گذرگاه لطفعلی خان زند واقع شده است و جزو بناهای اوقات قاجار و اندکی تاثیر مستجاب از معماری عثمانی است که در فاصله سالهای ۱۲۹۳ تا ۱۳۰۵ ه.ق به رخصت حسینعلی یار الملک که از بزرگزادگان و بزرگان شیراز بود، ساخته شده است. این پرستشگاه بین سالهای ۱۲۹۳ تا ۱۳۰۵ ه.ق مداخله محمد حسن معمار و محمدرضا کاشی پز معماران آن دما خلق شده است و اثرگذارترین ارج در آداب شناسی و مکتب اسلامی است و با فرو كردن و اخراج اسلام به ایران زمین و همچنین فارس، نقش مساجد پر رنگ شده و کاربری متورع داشته است.